Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija je jedan od najčešće izvođenih u kozmetičkom salonu. Primjenjuje se kada se želi regenerirati koža, ali i kod problema akni, ožiljaka od akni, bora, hiperpigmentacija, keratoza.

Tretman mikrodermoabrazije radimo na dva osnovna načina:
  – Kristalna mikrodermoabrazija uz pomoć aparata Micro Sono
  – Dijamantna mikrodermoabrazija

Tretman mikrodermoabrazije uz pomoć Micro Sono New Generation od Jean d̕Arcel najbolje je rješenje za sve navedene probleme.

Mikrodermoabrazija je nježna, bezbolna metoda bez rizika od alergija i ožiljaka, metoda kojom možemo regulirati do kojeg stupnja i koliko agresivno želimo pristupiti tretmanu.

Micro SonoSkinPeeler pomoću toka kristala aluminijevog oksida, nježno i bezbolno, na kontroliran način, odstranjuje gornji sloj kože. Nakon ovog ciljanog uklanjanja mrtvih stanica, stimulira se snažan rast novih kožnih stanica u bazalnom sloju kože. Nove stanice potom migriraju u gornje slojeve, postupno obnavljajući oštećeno tkivo. Tretmani će savršeno osvježiti i regenerirati zrelu kožu, umanjiti bore, ublažiti hiperpigmentacije te joj vratiti zdrav i njegovan izgled.

Uz tretman mikrodermoabrazije često se preporuča i tretman  IPL tretman za regeneraciju kože nakon samog tretmana. IPL tretman lica vrlo je suptilna i neagresivna metoda uklanjanja nečistoća. IPL-om istovremeno se čiste pore i otklanja sloj odumrlih stanica s površine kože, a pospješuje se stanična opskrba kisikom. Rezultat je čista i sjajna koža bez crvenila i iritacija. Ultrazvučni tretman izvrstan je u kombinaciji s mikrodermoabrazijom, jer umiruje kožu i pospješuje apsorpciju aktivnih i hranjivih svojstava preparata za njegu kože.

Prije svakog tretmana lica u kozmetičkom salonu MEXICO SUN  pregledavamo lice profesionalnom analizom kože kako bismo dobili uvid u trenutno stanje kože, navike klijenta, tip kože, lučenje sebuma, stanje elastičnosti kože i stupanj vlažnosti. Svaki klijent nakon detaljne analize dobiva isprintano stanje kože uz preporuku tretmana i dermokozmetikeArcelMedza svoj tip kože te za rješavanje postojećih indikacija.

Tretman mikrodermoabrazije započinje čišćenjem i toniziranjem lica za što se koristi linija preparata koji će najbolje odgovarati koži koju se tretira, a ovisno o njezinim problemima.

ArcelMeddermokozmetika kreirana je kao profesionalna kozmetika koja prati tretmane mikrodermoabrazije od prve faze čišćenja pa sve do završne njege i kućne preporuke.

Nakon što smo kožu detaljno očistili i odmastili slijedi faza enzimatskogpilinga koji će raditi jaku eksfolijaciju stanica te ukloniti površinski sloj nečistoća. Nakon što smo gazicama uklonili osušenu Enzim Peeling prebrisat ćemo lice Dermal losionom koji će osušiti kožu, dodatno odmastiti jer je bogat alkoholom te pripremiti kožu za tretman mikrodermoabrazije. Kontrolirana abrazija uz pomoć kristala aluminijevog oksida trajat će desetak minuta te će na vrlo nježan način ukloniti sve nečistoće, izjednačiti kožu i dati joj njegovan i mladolik izgled uz osjećaj da je koža prodisala.

Sada kada je koža otvorena ubacit ćemo u potkožje ampule s visokim udjelom aktivnih sastojaka kako bi prodirale što dublje u potkožje. Ugodna 10 minutna masaža ujedno i smiruje te regenerira stanice kože. Nakon toga slijedi maska, ovisno o tipu kože i problematici koju smo tretirali, odabiremo serume i završnu kremu koju nježnom masažom potiskujemo u kožu. Na kraju tretmana dobit ćete savjet naših Specijalistica Jean d̕Arcel kako dalje njegovati kožu i kako sada kada ste krenuli s tretmanima u najkraćem roku postići maksimalni efekt. Mikrodermoabrazija je potpuno bezbolna i pacijent odmah nakon tretmana može vidjeti rezultat.

Njega poslije tretmana jednako je važna kao i priprema za tretman, koža mora biti nježno tretirana jer prolazi kroz osjetljiv proces površinskog zacjeljivanja koji započinje 12 sati nakon tretmana i treba mu 7 dana da rezultira zdravom kožom. Nakon tretmana koža obavezno mora biti dobra hidratizirana. Proces zacjeljivanja kože počinje s pojačanim imunološkim djelovanjem, povećava se prokrvljenost u oštećenoj koži, pojačava se proizvodnja kolagena te tkivo očvršćuje.

Mikrodermoabraziju ne preporučujemo osobama:
  – s kožnim oboljenjima, atopijskimdermatitism, neurodermitisom, psorijazom
  – koje su pod terapijom roakutana
  – koje imaju rak kože
  – koje su pod jakim terapijama lijekova
  – kod otvorenih rana i opekotina