EYE CONTOUR TRETMAN ANTI-PUFFINESS, DECONGESTING

Tamni podočnjaci prvi su znakovi umora i stresa, a posebno nedovoljnog sna. Često se javljaju kao simptomi i posljedica određenih poremećaja u organizmu kao što su anemija, poremećaji u radu štitnjače (hipotireoza), usporenog metabolizma, lošeg rada jetre i žuči, ali mogu biti povezani i s bolestima srca i bubrega kao i s kroničnim nedostatkom kisika u organizmu zbog nedovoljnog boravka na svježem zraku i manjka tjelovježbe.

Za ove poremećaje, nastanku tamnih kolutova oko očiju pridonose i nepravilne životne navike kao što su: pretjerano konzumiranje kofeina, nikotina i alkohola te kasni večernji obroci bogati proteinima i soli.

Navedeni uzroci dovode do loše prokrvljenosti oko očiju te nakupljanja i zaostajanja limfe. Uslijed zastoja u cirkulaciji i drenaži povećava se tlak koji pritišće na nježne stjenke kapilara i krvnih žilica te ih čini propusnim, pa krv iz njih prelazi u okolno tkivo gdje se nakuplja i razgrađuje.  Razgradnjom izlivena krv oksidira i stvara pigmentacije koje se talože i stvaraju tamne kolutove oko očiju koji se naročito ističu kod osoba s tankom i prozirnom kožom. U tretmanu podočnjaka najbolji se rezultati postižu kombinacijom ciljanih tretmana s jakim prirodnim antioksidanatima- vitaminom C i  prekursorima vitamina A iz ulja sjemenki nara koje stimuliraju proizvodnju kolagena, jačaju stjenke krvnih žila i kapilara te izbljeđuju nastale podočnjake.

Posebnim serumima i očnim pakunzima s eteričnim uljem smilja koje sadrži visoko vrijedne ketone italidone, ubrzava se resorpcija nastalih pigmentacija, pokreće i pojačava mikrocirkulacija te vidno pomlađuje i učvršćuje tanka koža oko očiju.

Izuzetnu djelotvornost u smanjivanju tamnih podočnjaka imaju pripravci na bazi ljekovitog hamamelisa bogatog flavonoidima i taninima koji djeluju adstrigentno i protuupalno te spriječavaju naglo širenje i pucanje kapilara. Macerat i infuz cvijeta nevena ima odlično djelovanje je u regeneraciji oštećene i isušene  kože podočnjaka,  jer obiluje  karotenoidima, flavonoidima i esencijalnim uljem te ga koristimo u maskama i pakunzima .
Uz navedene tretmane  kombiniramo terapiju radiovalovima, limfnom drenažom i nježnom vakumskom masažom kojima regeneriramo oštećeni kolagen, poboljšavamo mikrocirkulaciju i osiguravamo pravilan optok limfe.

Svojom izuzetnom ugodnom, laganom svježom teksturom ovaj intenzivan tretman je najbolja njega za područje oko očiju:
   – izglađuje sitne linije, uklanja bore I usporava znakove starenja
   – zateže I uglađuje područje oko očiju svojim antistresnim, drenirajućim učinkom
   – potiče prokrvljenost i rješava nas podbulosti i naotečenosti.