DOUCHER SENSITIV TRETMAN

Pojam osjetljive kože je prilično opširan, te ponekad niti sami stručnjaci ne mogu odmah prepoznati pravi uzrok nastanka simptoma poput crvenila, ljuštenja kože, svrbeža, osjećaja zatezanja itd. Općenito se osjetljivom kožom smatra svaka dermatološka manifestacija hiperreaktivnosti na čimbenike iz okoline.

Osjetljivoj koži nedostaje kisika, koji pomaže kod regeneracije kože, djeluje protuupalno, potiče prirodno stvaranje kolagena i elastina, djeluje protiv starenja kože te ju obnavlja. Koža je nakon tretmana meka, baršunasta i obnovljena, a bore su manje vidljive. Budući tretman nije ni malo agresivan može ga se raditi često, a rezultati su vidljivi i fascinantni.

Za osjetljivu ( reaktivnu) kožu lica najvažnije je primijeniti u tretmanu odgovarajuće kozmetičke preparate koji kožu neće iritirati nego je nahraniti, hidratizirati i revitalizirati. Vrlo često je poremećen hidolipidni sloj kože kao i ph vrijednost kože. Tretman osjetljive kože trebao bi se sastojati u obnovi hidrolipidnog sloja, održavanju lagano kisele ph vrijednosti kože, u toku tretmana koristiti supstance koje će kožu umiriti, postači regeneraciju i enzimsku aktivnost.