COLLAGEN TRETMAN

Botox je otišao u povijest, MATRICOL hylauron novi koncept njege protiv bora! Hijaulorski kolagenski tretman obnavlja volumen kože, koži se u vrlo kratkom roku vraća tonus, vraća se elastičnost i vitalnost kože.

Značaj kolagena za kožu:

Kolagen je protein koji proizvodi naše tijelo i predstavlja sastavni dio vezivnog tkiva, koje je od vitalnog značaja za naš organizam. Sastoji se od finih isprepletanih vlakana koja čine mrežu, čija se dužina i debljina mjeri nanometrima, a zadužen je za mekan, zdrav i lijep izgled naše kože. Ova vlakna spadaju u vezivno tkivo, koje međusobno povezuju  stanice, i uz elastin čini osnovu za čvrstoću kože i osiguravaju joj elastičnost, gipkost, čvrstoću i vlagu.

Postoji nekoliko podvrsta kolagena, koji se međusobno razlikuju po strukturi i rasporedu u tkivima. Pod uticajem  vanjskih faktora, a i tokom starenja kože, dolazi do oštećenja kolagena, a i do smanjenja njegove proizvodnje, što uzrokuje opuštanje kože i stvaranje bora. Starenje je prirodan proces koji započinje sredinom 20-ih godina. Već tada, proizvodnja kolagena na nivou kože počinje  opadati, elastin gubi punoću i samim tim se smanjuje elastičnost kože. Na površini kože stanice ubrzano izumiru, stvara se zadebljali sloj stanica, koji usporava fiziološke procese i ometa njene funkcije. Proizvodnja novih stanica polako opada i počinju se ispoljavati prvi znaci slabljenja bioloških funkcija.

Jedini način da se ovaj proces uspori ili zaustavi je da se poveća njegova proizvodnja  i ojačaju postojeća kolagenska vlakna. Ovo se postiže s posebnim i ciljanim tretmanima, tretmanom kolagenom.

Tretmani pogodni za izuzetno suhu I zrelu kožu koja pokazuje znakove starenja. Kolagen je vezivno tkivo koje se može opisati kao “međustanično ljepilo”, i kao takvo je prisutno u cijelom tijelu.

Ako želite imati elastičnu kožu i ublažiti bore, maska od kolagena je idealno rješenje za vas.