SENSITIVE

sensitive_800x150

Sensitivekako bismo udovoljili posebnim potrebama osjetljive kože, Jean d ̕Arcel koristi  po prvi put u kombinaciji termalne vode i hidrolipida, nove generacije tzv. nosača vode. Struktura hidrolipida slična je strukturi straničnih membrana, i to u tolikoj mjeri da se koriste u proizvodnji umjetnih organa ili rješenjima za osobe koje nose kontaktne leće. Prirodno se ugrađuju u epidermu i imaju sposobnost da zadrže vodu te da je zatim otpuste. Kao sastavni dio Sensitive linije, nakon lokalnog nanošenja, hidrolipidi ispunjeni vodom prožimaju kožu, hidratiziraju i postepeno smanjuju njezinu osjetljivost, hrane ju i odstranjuju crvenilo.

Osjetljiva koža
Koža vam katkad previše burno reagira bez ikakva očigledna razloga. Imate svijetao ten, suhu i tanku kožu koja lako crveni, osjećate peckanje i zatezanje…

Netolerantna koža
Vaša koža sklona je nadraživanju. Kad je podvrgnuta određenim agensima, postaje tako ranjivom da ju je gotovo nemoguće smiriti uobičajenom njegom. Na najmanji podražaj pecka, ljušti se i svrbi. Ne podnosi, ili više ne podnosi, jače izlaganje suncu ili hladnoći, te kozmetičke proizvode koji nisu savršeno prilagođeni ovom tipu kože.

Alergijama sklona koža
Vaša koža je preosjetljiva ili alergična. Miris, konzervans ili kemijski filtar sadržani u proizvodu često mogu izazvati teške alergijske reakcije: svrbež, crvenilo, osip, ekceme, kontaktnu urtikariju. Alergijama sklona koža može prolaziti kroz teža razdoblja koja se očituju izrazitom osjetljivošću i prolaznim burnim reakcijama. Mogu trajati danima ili tjednima: koža je crvena, osjetljiva ili čak bolna, i više ništa ne podnosi.

Bilo da je riječ o osjetljivoj, netolerantnoj ili alergijama sklonoj koži, ona zahtijeva posebnu pažnju i prilagođenu njegu, uz koju će zaboraviti stanje nelagode.