Ljepota nema cijene…

17. studenoga 2016.

Suvremeni život i kontinuirano praćenje različitih trendova nametnuo nam je neka čudna pravila, pa je tako tijekom posljednjih desetak godina najvažnija stvar u životu postići savršenu fizičku ljepotu.

Drugim riječima, živimo u vrijeme seksipila, ljepote i mladosti. Nekada su samo na „popravak“  lica, grudi ili bokova  išle holivudske glumice, dok se danas od sekretarice, političarke ili profesorice očekuje savršen mak-up, besprijekoran ten, blistava kosa. Nije ništa novo da je želja za ljepotom stara koliko i samo čovječanstvo. Međutim, idealna ljepota je promjenjiva kategorija, pa su se ideali i idoli tijekom desetljeća i stoljeća smjenjivali i nametali nekakve drugačije tipove ljepote.

Tako su početkom prošlog stoljeća, mala srcolika usta bila sinonim savršenstva, a danas su ona smiješna i nitko ih ne primjećuje. Danas, san svake žene su usta poput usta Angeline Jolie.  No, međutim nisam sigurna koliko znate ali uz „malu“ pomoć estetskih zahvata uljepšavale su se i Egipćanke, a dobri poznavatelji  povijesti kažu da njeni korijeni sežu do prije naše ere…

Ključnu ulogu u formiranju ideala ljepote, zapravo su odigrali mediji, prije svega televizija, pa se tako diktat ljepote i mladosti pretvorio u opći pokret. Rekli bismo, u duhu naših političara, ljepota se demokratizirala, jer izgled više nije nepopravljiva nesretna sudbina!

Dijana