I muška koža treba njegu

17. studenoga 2016.

Svoj prvi blog za novu web stranicu odlučila sam se posvetiti muškarcima kojih je definitivno se više i više na kozmetičkim tretmanima. Danas od muškaraca očekujemo da izgledaju dobro, stoga niti ne čudi, što ih je sve više na različitim  tretmanima. Možda Vam moje prve rečenice bloga zvuče kao reklama u časopisu o aktualnim wellness trendovima, no to nije tako. Ljepota i zdravlje usko su povezani. Izgledati lijepo znači i živjeti zdravo.

Zdrav izgled i zdravlje, danas su u modi, kako u ženskoj, tako i u muškoj populaciji. Za zdravlje kažu da je uvjet za uspjeh, kada je u pitanju profesionalni, poslovni i privatni život.

Suvremeni muškarac mora izgledati lijepo i zdravo, biti u top formi, a da bi to postigao mora posvetiti više pažnje aktivnostima i teretani, njezi lica i tijela. Današnji način života, stres, borba kože sa slobodnim radikalima, ne pogoduje nimalo muškarcima, koji su do nedavno koristili samo vodu i sapun. I muška koža pokazuje znakove starenja kao i ženska koža, no međutim dragi naši moramo Vas informirati da je muška koža zapravo „bolja“ od ženske kože. Kao prvo, muška koža je u odnosu na žensku kožu deblja za nekoliko mm, kao drugo lojne i znojne žlijezde aktivnije su od ženskih, a vezivno tkivo ispod muške kože je jače, što je i jedan od  razloga zašto muškarci nemaju problema sa celulitom. Muška koža ima puno veću količinu kolagena, tako da u prosjeku kasnije stari od ženske kože, a tradicionalno smo muškarce s borama tretirali kao zrelije, zanimljivije, interesantnije…

No, međutim, slušajući prijateljice, a i mene samu danas to više nije pravilo. Zahvaljujući loju, muška koža proizvodi duplo više loja od ženske kože, masnija je, pore se lakše začepljuju, imaju više nečistoća i stoga je muškoj koži potrebna pravilna njega kojom će nadoknaditi vlažnost kože. Suvremenom  muškarcu, kao i  ženi produžen je radni vijek, a tempo života, umjesto da s vremenom bude sve blaži, sve je nemilosrdniji. Suvremeni muškarac na poslovnim sastancima ne želi izgledati umorno, ispijeno, nenjegovano i zato kao i žena tonus lica i tijela „dorađuju“ posebnim tretmanima, kao što su tretmani dijatermije koji stimuliraju proizvodnju kolagena, tretmanima mezoterapije, hylauronskim tretmanima i redovitim odlaskom u teretanu.

Dijana